AMD taper på CPU, vinner på GPU

Det er fortsatt slik at AMD taper markedsandeler på prosessorfronten. I 4. kvartal 2006 hadde selskapet 25,3 prosent av prosessormarkedet, mens samme tall nå i 3. kvartal 2008 er 17,7 prosent - ytterligere ett prosentpoeng mindre enn forrige kvartal.

Den største årsaken til dette er at fokuset på bærbare PC-er har økt kraftig, noe som gjør at Intel i større grad kan bruke sine fordeler. 

Selv om det til tider har vært uklart hvem som har de beste skrivebordsprosessorene, er det liten tvil på bærbare: Intel er definitivt best posisjonert med hele Centrino-porteføljen.

Flest bærbar-prosessorer

For første gang noensinne ble det globalt sett solgt flere bærbarprosessorer enn skrivebordsprosessorer. Dette gjorde utslag hos både AMD og Intel, men sistnevnte økte andelen fra 80 til 81,2 prosent.

Derimot har AMD gjort det bra på grafikkfronten og økte med såpass mye som 3 prosentpoeng fra 17,9 til 20,9 prosent. Økningen var fordelt både over bærbar og skrivebordsegmentet.

Markedsandelfordelingen på grafikk er nå som følger:

  1. Intel: 56,2 prosent
  2. Nvidia: 21,8 prosent
  3. AMD: 20,9 prosent

Både Intel og Nvidia mistet markedsandeler i grafikksegmentet forrige kvartal.

I november braker det løs

AMD vil definitivt møte hard konkurranse mot slutten av året. På prosessorbiten er det Intel Nehalem - Core i7 - som vil bli en meget sterk konkurrent, mens Nvidia nylig har lansert GeForce 9400m.

(Kilde: Cnet, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen