AMD taper mindre enn før

Tredje kvartal ble en gledelig overraskelse for AMD, selv om den allikevel endte med tap på 31 millioner amerikanske dollar. Dette var imidlertid langt under det man hadde forventet i utgangspunktet. Samme periode i fjor utgjorde et tap på svimlende 254 millioner amerikanske dollar.

Ifølge Gartner skal salget av PC-er ha økt med ca. 15 prosent den siste tiden, noe som selvsagt er generelt positive nyheter for industrien. Gjennomsnittelig utsalgspris på både prosessorer og flash-minne steg - noe som har vært svært uvanlig dersom vi sammenlikner med de siste periodene.

Forhåpenligvis vil oppmerksomheten mot Opteron og Athlon 64 bidra til sterkere økonomi og avlaste "ansvaret" på Athlon XP og flash-avdelingen.

Ifølge Hector Ruiz skal AMD-prosessorer få økt innpass i næringslivet til neste år ved at man inngår nye "bundle" avtaler med de fleste PC-leverandørene. Ruiz sa også at Dell var den eneste PC-leverandøren som ikke ville handle med AMD.

Det har vært mindre fokus på AMDs 0,09-mikrons teknologi enn tilfellet har vært hos Intel. Foreløpig ser det ut som om produksjonen vil bli overflyttet på den nye teknologien i løpet av 1. halvdel 2004. En av de første prosessorene som skal lages med 0,09-mikron er en spesiell versjon av Athlon 64 - spesielt rettet mot bærbare PC-er.

 

(Kilder: AMD, Cnet, Gartner, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen