AMD taper markedsandeler

AMD
AMD "Barcelona" Opteron, kan den sikre markedsandeler for AMD?

Ifølge en rapport fra Jon Peddie Research har AMD allerede mer eller mindre tapt alle markedsandelene som selskapet fikk i perioden Q3 2005 til Q2 2006. Disse andelene ble i sin tid tatt fra Intel, som nå har fått dem tilbake. Dette gjelder både for arbeidsstasjoner med en og to prosessorer innenfor Opteron- og Xeon-seriene.

På toppen hadde AMD en markedsandel på 13,3 prosent når det gjaldt toprosessoroppsett, mens de nå er helt nede på 8 prosent. Intel har hatt en tilsvarende økning fra Q2 2006. For arbeidsstasjoner med en enkelt prosessor er tallene enda svakere for AMD, her har andelen gått fra 3,6 prosent og ned til 2 prosent.

Ikke uventet er det introduksjonen av Core 2 Duo-arkitekturen, med påfølgende dobbel- og quadkjerneprosessorer som er grunnen til at Intel har fått tilbake markedsandelene sine.

Utviklingen har likevel gått raskere enn det analyseselskapet hadde regnet med. Dersom AMD nå skal få flere markedsandeler må Barcelona virkelig slå an, noe AMD forøvrig synes å regne med.

(Kilder: TG Daily, X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen