AMD stuper inn i minnemarkedet

Skal tilby både minnemoduler og minnebrikker.

Litt tidligere i høst ble det klart at AMD hadde planer om å komme seg inn på minnemarkedet. Nå er produktene offisielt lansert, og noen endringer har skjedd siden nyheten først kom. Minnesatsningen skal være en del av AMDs løp mot å kunne tilby en komplett PC-plattform der ytelsen sett mot prisen er særdeles hyggelig.

Modulene vil komme i tre ulike serier, samtlige med kapasiteter fra 2 til 8 GB. Entertainment-serien er det første trinnet på stigen, med frekvenser på 1333 og 1600 MHz. Disse er beregnet for stillegående HTPC-er og lignende. Performance-serien byr på opptil 1600 MHz, med lave tilgangstider og som ferdige tokanalssett. På toppen av haugen troner Radeon Edition på 1866 MHz.

Overklokking skal være en smal sak via programvaren AMD OverDrive.

Selve modulene er laget av Patriot, som er et navn som trolig er kjent for de aller fleste.

I tillegg kommer AMD med en rekke minnebrikker for bruk på skjermkort fra Radeon HD 5000- og HD 6000-seriene. AMD har i en årrekke sertifisert minne for bruk på egne skjermkort, og dermed var det ifølge AMD bare naturlig at de til slutt kom med en egen linje også her. Minnebrikkene er merket med AMD, men hvem som er produsenten vil ikke prosessorgiganten ut med.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen