AMD slo Intel i blindtest

AMD slo Intel i blindtest

Kan 140 gamere ta feil?

AMDs flaggskipprosessor Bulldozer fikk en ganske så lunken mottagelse da den ble lansert i høst. Men selv om den i praksis ikke kunne konkurrere med Intels toppmodeller, sparket den godt fra seg i mellomsjiktet.

Så selv om Intel sitter med toppkortene i prosessorkrigen er det klart at AMD også synes de har en god hånd. I hvert fall god nok til at de i forbindelse med en spillevent i Dallas, Texas i helgen arrangerte en blindtest de kalte "AMD Reality Check".

Målet med blindtesten var å se hvilket av to systemer et stort knippe gamere foretrakk, naturligvis uten at de ble fortalt hva de spilte på. Maskinene var så like som mulig, men altså med forskjellig prosessor.

To tester

AMD la faktisk opp til to blindtester. Den første var på et "budsjettsystem" der det ble tatt i bruk prosessorenes integrerte grafikkløsning, det vil si Intel HD Graphics 3000 på en Core i3-2105 mot AMD Radeon HD 6550D på en A8-3850. Disse prosessorene ligger på omtrent samme pris.

Oppegående lesere vet allerede at Intels nåværende integrerte grafikk ikke kan måle seg i spill mot det AMD har puttet inn i sine APU-er, så det burde ikke komme som noen overraskelse at de fleste som prøvde syntes ting fløt best på AMD-maskinen. Denne ble foretrukket av 136 personer, mens 5 gikk for Intel-oppsettet. 2 av spillerne merket ikke forskjell.

FX-8150 slår Core i7-2700K?

Nei, det var den andre blindtesten som har hevet ett og annet øyenbryn. Her var det fullverdige gamingrigger med 3-skjermsoppsett som skulle testes. Grafikken var det AMD Radeon HD 7970 som stod for.

FOTO: Legit Reviews
FOTO: Legit Reviews

På prosessorsiden var det den nevnte AMD FX-8150 som konkurrerte mot en Intel Core i7-2700K, og ble henholdsvis kjørt på 990FX og P67 Fatal1ty-hovedkort fra ASRock. AMD-prosessoren, som ligger en god femhundrelapp under i pris, burde kanskje trukket det korteste strået her.

Men spillerne mente det visst annerledes. 73 av dem mente AMD-systemet var best, mens 40 holdt en knapp på maskinen med Intel-prosessor. 28 personer ville ikke velge den ene over den andre.

"AMD Reality Check" er selvfølgelig ikke noe faktisk bevis på at AMD er bedre enn Intel. AMD arrangerte tross alt blindtestene og testgruppen er relativt liten, så alt må tas med både tre og fire klyper salt. Men spør du en gjeng amerikanske spillere er altså AMDs prosessorer mer enn konkurransedyktige – i hvert fall når det kommer til spilling.

Kilde: Softpedia

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen