AMD slår tilbake!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Helt siden Intel tryllet frem deres Core, Core2, og Core2 Duo prosessorer har AMD måttet bite i støvet. De har ikke helt klart å møte konkurransen, og vi ser at de fleste Intel-baserte maskiner rett og slett yter bedre enn de med en AMD under panseret.

Særlig ved introduksjonen av Atom, den effektgjerrige prosessoren som sitter i de fleste nett-PC-er nå til dags fikk Intels markedsandeler et solid løft, og økte i hvert eneste kvartal i 2008.

Mobile-prosessorene til AMD selger bra
Mobile-prosessorene til AMD selger bra

Men med tallene for det første kvartalet til både AMD og Intel ser vi en relativt stor markedsendring. Intel selger dårligere, og AMD bedre.

Intels tilbakegang siden fjerde kvartal i fjor er på 2,5 prosentpoeng, og dermed har de gått fra en 81,6 prosent markedsandel til 79,1 prosent (dette gjelder alle prosessorprodukter, ikke kun x86-prosessorer som brukes i PC-er).

AMD har fått nesten hele markedsandelen Intel mistet, og gikk frem 2,3 prosentpoeng fra fjerde kvartal i fjor. De har steget fra 10,5 prosent til 12,8 prosent. Det er særlig bærbar-segmentet til AMD som har bidratt til økningen.

Men selv om markedsandelene har økt for AMD, er det totale salget av prosessorer for begge produsentene svakere enn i fjor. Finanskrisen har fremdeles mye av skylden, og dersom AMD skal komme levende ut av den, bør de levere litt sterkere produkter enn vi har sett de siste par årene.

(kilde: Rapport fra Isuppli)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen