Test

AMD Sempron 3100+ Overklokking

 

 

Mest mulig ytelse for minst mulig penger er hva overklokking handler om, og denne tankegangen har gjort AMD til et selvfølgelig prosessorvalg blant mange overklokkere rundt om i verden. Ikke bare på grunn av pris/ytelse-forholdet, men også på grunn av nesten garantert gode overklokkingsmuligheter på utvalgte modeller. Det er derfor litt ekstra spennende at i dag skal se nærmere på det aller siste tilskuddet i budsjettklassen fra AMD, nemlig Sempron 3100+.

Hva er nå så spesielt med denne prosessoren, sier du? Vel, Sempron 3100+ skiller seg fra resten av Sempron-familien ved at den baserer seg på Athlon64-arkitekturen. Dette gjør den til et veldig interessant produkt sammenlignet med de andre Sempron-prosessorene basert på den nå aldrene socket A-arkitekturen.

I likhet med andre prosessorer i budsjettklassen har Sempron 3100+ noen "mangler" i forhold til mainstream-modellene. Først og fremst kommer den kun som socket 754, noe som både betyr mangel på Dual Channel minnekontroller og ikke minst vesentlig dårligere oppgraderingsmuligheter. For som mange forhåpentligvis har fått med seg er socket 939 fremtiden for AMD. Socket 754 vil hovedsakelig være forbeholdt framtidige budsjettprosessorer, og skriver seg dermed ut av entusiastmiljøene om kort tid.

Sist men ikke minst mangler Sempron serien 64 bit-støtte. Det er ikke den største mangelen per idag, men de aller fleste hadde vel satt pris på ytelsesøkningen man ville fått med 64 bit programvare. Nå er det stort sett Linux-systemer som tilbyr dette til desktop datamaskiner idag, men vi vil nok se en kraftig utvikling på det området om få år.

Men nok svada, la oss se om denne prosessoren kan komme med en overraskelse eller to...

 

Takk til Komplett som leverte prosessor og hovedkort til test!

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen