AMD røper nye prosessorer

Det første vi legger merke til på AMDs nye veikart, er at 0,09-mikron ikke vil bli innført før 2. halvdel 2004. På desktop-fronten vil dette skje med annonseringen av "San Diego" og "Winchester". På omtrent samme tidspunkt vil det også bli introdusert en 0,13-mikrons serie, som foreløpig er kjent under kodenavnet "Paris" - trolig med 256 KB L2 cache. Slik situasjonen ser ut nå, betyr dette at AMD vil flytte produksjonen over på 0,09-mikron ca. 6 måneder etter Intel.

Denne vinteren er det en serie produsert ved 0,13-mikron og kjent som kodenavn "Newcastle", som skal konkurrere mot Intel Pentium 4.

"Paris" er neste-generasjons Athlon XP, mens Duron enda ikke har fått noen spesifikk oppfølger - foreløpig kun merket som "As market requires". Dersom veikartet følges vil ikke Athlon XP bli produsert med 0,09-mikrons teknologi før 2. halvdel 2005, da i form av "Palermo".

Ifølge en talskvinne for AMD vil "Newcastle" bli optimalisert for desktop-benyttelse. Det ble ikke gjort videre kommentarer rundt spesifikasjoner, klokkefrekvenser o.l. Både "Newcastle" og "Winchester" sies å få 512 KB L2 cache.

Fremtiden til Athlon MP er foreløpig uviss, ettersom denne er merket med samme skjebne som Duron, "As market requires". Opteron kan smykke seg med mye oppmerksomhet i form av tre serier i 2004 og det samme i 2005.

 

(Kilder: AMD, Extremetech, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen