AMD RD790-detaljer

Alternativ tekst mangler
Illustrasjon

Det kommende RD790-brikkesettet blir AMDs nye toppmodell i desktop-segmentet. Brikkesettet, eller retter sagt nordbrikken, vil parres med den eksisterende RD600-sørbrikken.

RD790 vil støtte AMDs firekjerneprosessorer, og prosessorer på både sokkel AM2, AM2+ og 1207+. Ifølge informasjon som nå har dukket opp, skal et tidlig referansekort basert på brikkesettet støtte prosessorer både i formatet AM2+ og eksisterende AM2.

AMD RD790 får totalt 42 PCIe-kanaler, hvorav 32 er dedikert til skjermkort. Disse 32 grafikk-kanalene kan ytterligere deles opp i f.eks. en 8/8/8/8-konfigurasjon, for totalt fire skjermkort i samme system. Hørte vi Quad Crossfire?

Brikkesettet vil dessuten støtte PCI Express 2.0 og HyperTransport 3.0. På minnefronten støttes DDR2-1066 og det er ventet at hovedkortene utstyres med doble gigabit nettverkskontrollere.

Det er foreløpig ukjent nøyaktig når brikkesettet blir offisielt lansert, men det er mest trolig snakk om en gang i 3. kvartal i år. AMD skal allerede ha levert testeksemplarer til kortprodusenter.

Se vår lanseringsguide for en oversikt over kommende brikkesett.

(Kilder: Dailytech, VR-Zone)

Kommentarer (32)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen