TEST: AMD Radeon HD 6970 & HD 6950 Crossfire
Test

AMD Radeon HD 6970 & HD 6950 Crossfire

Colin McRae Dirt 2
D X 1 1 , 4 x M S A A , M a k s / U l t r a

Man skulle nesten tro at pokalen for det første DirectX 11-baserte spillet skulle kuppes av ett eller annet effektpakket skytespill, men slik ble det ikke. Sammen med lanseringen av AMDs 5-serie med DX11-støtte ble Dirt 2 endelig tilgjengelig for PC, en lansering som trolig ble strategisk utsatt av begge parter.

Dirt 2 byr ikke på de seigeste oppgavene for skjermkortet, men det er nok av effekter som skal behandles. Fyskken må være riktig, og massive folkemengder skal tesseleres.

Ved førte øyekast ser nok denne grafen unormalt tilfeldig ut, men det er ikke fult så ille som det kan virke. Kortene gir omtrent den samme ytelsen ved de tre første testene, men ved maksimal oppløsning ser vi det vi er ute etter. Det er en markant forskjell, på omtrent 8 FPS.

I dette tilfellet ser vi at selv HD 6950 CF går forbi lillebroren HD 6870 CF med en fin margin, på rundt 10 FPS, samtidig som det legger seg helt på nivå med HD 5870 CF. For andre gang i denne testen ser vi også at HD 6970 CF havner på nivå med GTX 480 SLI, et oppsett som nå fases ut av butikkene. HD 6970 CF har her en skaleringsfaktor på 1,78, mens HD 6950 CF sitter på 1,84.

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig, og muligheten som "depth of field" gir deg er uten tvil helt klar. I denne testen har vi dratt hardt på med instillingene, 4xMSAA og High/Ultra på alle andre instillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Vi kjører i gang Metro 2033, og ser med en gang den kraftig synkende trenden som vi alltid gjør, dette er og forblir en krevende å hard test - selv for et så kraftig oppsett som dette. Ytelsen synker i et jevnt tempo, og minsteverdien holder seg alltid i nærheten. Noe vi sjeldent ser, men som faktisk intreffer i dag, er at det hele er spillbart ved maksimal oppløsning.

Ytelsen havner på et høyt nivå, sammen med de andre store kjempene på markedet. HD 6970 CF skalerer her med 1,97, mens HD 6950 CF ligger på hele 2,04. Totalt sett meget godt, og det er akkurat tall som dette vi gjerne skulle ha sett igjennom hele testen.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 2 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Helt til slutt drar vi i gang Bad Company 2, og som man ser danser minsteverdien til HD 6950 sporadisk opp og ned. Toppverdien akkurat der er nok den eneste som er "korrekt", de øvrige testene var til tider noe ustabile. Dette er forøvrig det eneste spillet vi opplevde noen som helst form for ustabilitet i, og da i form av minimale mengder hakking i løpet av de første 15 sekundene i testen. Resten av testen gikk pent for seg, men igjen ser vi at de to oppsettene jobber på den maksimale kapasiteten til prosessoren.

De to oppsettenepasserer det meste av kort på markedet med god og fin margin. HD 6970 skalerer her med 1,73, mens HD 6950 ligger på 1,86. Bli med over til siste side, så ser vi nærmere på hva alt dette betyr!

AMD Radeon HD 6970 Crossfire

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen