TEST: AMD Radeon HD 6970 & HD 6950 Crossfire
Test

AMD Radeon HD 6970 & HD 6950 Crossfire

Crysis Warhead
@ E n t h u s i a s t , D X 1 0 , 0 x A A

Mot slutten av 2008 ble Crysis Warhead lansert, et spill som fort føyde seg inn i rekken som ett av de bedre førstepersons-spillene i året som fulgte. Warhead er en estetisk kraftpakke som ikke bare byr på vakker skog, behagelige hav, hissige koreanere og flyvende romvesner.

Det er mer ved det hele. Mystikken og måten man kan jobbe med miljøet bygget videre på Far Cry-arven, selv om man ikke har den samme muligheten til utforskning. Utviklerne har gitt maskinvaren din nok å tygge på, og det stilles krav til relativt kvass maskinvare for å få et godt grafisk bilde ut av spillet.

Crysis er på ingen måte et moderne spill, men det er ofte sett på som en solid test av et skjermkort. Det skal mye til før du her får høy hastighet på bildet ditt, og dette er første gang vi har sett at ytelsen strupes av prosessoren. Det er først ved maksimal oppløsning vi ser et tydelig skille,

Selv om vi her svever rundt 60 FPS ved de første målingene, vil jeg påpeke at ja, vi har slått av vertikal synkronisering.

Med 6 FPS seg i mellom ruller begge oppsettene til topps. For HD 6950-oppsettet snakker vi her om så godt som en fordobling av ytelsen, eller 1,94 for å være helt nøyaktig. Når det gjelder HD 6970 CF er det snakk om 1,93 ganger mer ytelse enn når kortet står alene, noe vi også vil betegne som meget godt.

Far Cry 2
D X 1 0 , 4 x A A , U l t r a H i g h

Grafikken som møtte brukerne i det første Far Cry-spillet var ikke noe annet en overveldende. En vakker jungel som mer eller mindre var til fri disposisjon, perlehvite sandstrender og mye mer var nok til å fryde øyet både en og to ganger.

Far Cry 2 skuffer overhodet ikke på de samme punktene, selv om AI-en til tider kan virke litt klossete. Det grafiske spekteret er bredt, og spillet byr på mye godt som skjermkortet ditt kan få tygge unna. Blant jakten på både patroner og medisin får du kjøre biler i høy fart, dukke unna eksplosjoner og kryssild.

Med maskinvaren vi i dag jobber med, sier ikke Far Cry 2-testen stort om de to oppsettene sin ytelse. Både HD 6970 CF og HD 6950 CF presterer mer eller mindre likt, noe som ganske enkelt forteller at prosessoren er en flaskehals, og at spillet rett og slett ikke har mer i by på. Alle innstillinger og funksjoner spillet kunne by på, var aktivert.

Inn i sammenligningsgrafen står de to oppsettene dermed side om side, med en margin på 10 FPS ned til HD 6870 CF. Når vi allerede har sett at ytelsen rett og slett stanger ved 106 FPS, vil vi ikke ta skaleringsfaktoren vi her ser alt for seriøst. For de som er interessert, så er det her snakk om henholdsvis 1,65 og 1,82.

Tom Clancy's H.A.W.X
D X 1 0 , 4 x A A , M a k s

Så langt ut i testen har vi kjørt igjennom en rekke FPS-spill, samt sniffet på strategi-sjangere. Luften er vårt neste territorium, møt Tom Clancy's H.A.W.K. Vi befinner oss i David Crenshaw solide militærstøvler, og kjemper innbitte kamper i luften mot fiender på både bakke- og fuglenivå.

Her skal detaljer fremkalles i høy hastighet, og vi vil ikke se noe til den brutale skippingen der en ny del av landskapet foran deg plutselig blir synlig. Det er en rekke detaljer som skal med, og Ubisoft har i det minste gjort sin del av jobben. I dag vil faktisk en rekke skjermkort til under 1000-lappen kjøre spillet med fin flyt.

I denne flysimulatoren ser vi et tydelig skille i mellom de to oppsettene, og det hele skjer med en ekstremt høy oppdateringsfrekvens - selv om alt av effekter og behandlingsmetoder er aktivert.

Inn i sammenligningsgrafen kommer skillet i mellom de to kortene frem, her er det faktisk snakk om hele 34 FPS i mellom de to. HD 6970 CF raker rett til topps, mens HD 6950 CF hever seg godt over tokjerneren HD 5970, eller på nivå med den massive kjempen ARES - også en tokjerner. Når det kommer til skalering, snakker vi her om 1,92 for HD 6970 CF og 1,64 for 6950 CF.

Just Cause 2
D X 1 0 , A l t p å m a k s, 4 x A A

Selv om Just Cause 2 ble lansert godt inn i DX 11-perioden, kommer det kun med DX 10-støtte. I likhet med både Far Cry og Crysis har du en hel sydhavsøy til mer eller mindre fri disposisjon så langt det er verd å strekke dette i et spill. Også dette spillet byr på mye grafisk moro, en rekke fartsfylte eksplosjoner i både urbane og naturlige landskap som du slynger deg igjennom.

Vi har klinket alle innstillinger til det maksimale, med 4xAA. For å skape en helt objektiv måling, har vi deaktivert diverse filtre og simuleringer som er spesifisert for Nvidia-kort. Med disse funksjonene aktivert vil nyere Nvidia-kort gi deg et bedre bilde enn konkurrenten, men det går utover ytelsen i en grad som gjør at vi ikke kan sammenligne med AMD.

I Just Cause 2 ser vi mye av det samme vi så i Crysis Warhead, det er ikke et betydelig skille i mellom de to kortene før maksimal oppløsning. Ut fra trenden vi ser i grafen, er nok synderen hovedsaklig maskinvaren, men også til dels hvordan spillet oppfører seg. Målingen vi har gjort ved 2560 x 1600 er uansett representativ for sammenligning, noe som er målet.

Forskjellen var kanskje ikke så stor i linjegrafen. Men, når vi ser nærmere på det totale bildet er det klart at det faktisk ikke er store skiller kortene i mellom, i dette spillet. 3 FPS gjør et betydelig utslag, og dette er kort som markerer seg helt på topps. Skaleringen ligger nå på 1,72 for HD 6970 CF og 1,81 for 6950 CF.

AMD Radeon HD 6970 Crossfire

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen