TEST: AMD Radeon HD 6970 & HD 6950 Crossfire
Test

AMD Radeon HD 6970 & HD 6950 Crossfire

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Effektforbruk

AMD har generelt sett et pent strømforbruk på sine kort. I dag havner begge kortene høyt i vår graf, og det er her viktig å huske hvor mye kraft som faktisk er pakket sammen. HD 6970 Crossfire ligger omtrent 100 W over et enkelt oppsett, mens det er snakk om en langt høyere økning for HD 6950 i Crossfire.

Temperatur

Vi tar først for oss HD 6970-kortene, for det er her det er mest å snakke om. De to kortene blir kort og greit veldig varme der de står tett sammen. Den klare anbefalingen vi vil komme med, om du har mulighet, er å sette kortene noe lengre fra hverandre, så sant hovedkortet ditt tillater dette. Den maksimale temperaturen vi måler er hele 97°C. Da både ser og hører vi at Powertune-teknologien til AMD sparker inn, og jekker frekvensene ned. Temperaturen synker da til 93°C, før den igjen får løpe fritt opp til 97°C. Dette går i en evigsyklus, og det er ikke mer enn 20 sekunder i mellom hver temperatur-topp.

Temperaturene vi ser på HD 6950-oppsettet er også noe høye, men Powertune-teknologien må aldri bryte inn i løpet av vår testperiode. Det vi ser er uansett høye temperaturer, temperaturer vi ikke har sett siden vi testet Geforce GTX 480 – noe som ikke akkurat er positivt. Det er helt klart at AMD har en jobb å kjøre med kjøleren som har fulgt de en god stund nå.

Støy

Selv om Powertune holder de høye temperaturene i sjakk, har det en irriterende effekt når det kommer til lyden. HD 6970-kortene har forøvrig et støynivå som enkelt og greit kan sammenlignes med GTX 480, noe som igjen ikke er positivt. Her snakker vi om veldig mye lyd, og det vil definitivt bli et problem. Selv om støynivået er høyt, noe som er et punkt for seg selv, er det også en irriterende form for støy.

Hver gang Powertune-teknologien sparker inn, reguleres viftehastigheten, og dertil støynivået. Hvert tiende sekund endres viftehastigheten betraktelig, noe som rett og slett er ekstra irriterende. Det blir omtrent som om du sitter i bilen, med giret i fri, og klemmer gasspedalen sporadisk til bunn hvert tiende sekund.

HD 6950-oppsettet derimot, oppfører seg meget pent. Støynivået er riktig nok godt over det vi vil betegne som stillegående, men det er ikke i nærheten av sin storebror.

AMD Radeon HD 6970 Crossfire

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen