TEST: AMD Radeon HD 6970 & HD 6950 Crossfire
Test

AMD Radeon HD 6970 & HD 6950 Crossfire

CES er over for denne gang, og fokuset kan vi nå rette tilbake til det daglige livet. Rett før jul i fjor slapp AMD sine to Radeon HD 6900-kort, henholdsvis HD 6950 og HD 6970. Vi har testet kortene hver for seg, og AMD gjorde det totalt sett godt.

Nå er det endelig på tide å sette kraften fra to slike kort sammen. I dag skal vi sette totalt fire skjermkort på testbenken, Radeon HD 6970 i Crossfire og Radeon HD 6950 i Crossfire.

HD 6900-serien skal til syvende og sist bestå av tre kort. Det eneste som AMD foreløpig ikke har lansert er HD 6990, eller kodenavn Antilles. Dette skal være AMDs nye tokjerner, og det er forventet at ytelsen vi i i dag ser på det doble HD 6950-oppsettet vil reflektere akkurat det HD 6990 kan levere.

Dette er generelt sett toppkort, og når vi kobler to slike sammen forventer vi kort og greit å se ytelse i det absolutt øverste siktet. Vi forventer videre i se at ytelsen skal omtrent doble seg i forhold til da kortene ble testet hver for seg, dette er et løfte AMD selv har kommet med. Per i dag har vi dessverre ikke GTX 570 SLI eller GTX 580 SLI i våre statistikker, så vi kan ikke sammenligne direkte mot dette.

AMD har med de nye kortene lovet at et slikt Crossfire-oppsett vil gi en ytelsesøkning på 1,99, noe som kort og greit betyr en dobling. HD 6870 i Crossfire klarte omtrent dette, og det skal nå bli spennende å se om Cayman vil gjøre det samme. Bli med meg over på neste side, så skal vi først av alt se nærmere på akkurat hvordan du kjører Crossfire.

Takk til AMD som sendte de fire kortene til test.

AMD Radeon HD 6970 Crossfire

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen