TEST: AMD Radeon HD 6970
Test

AMD Radeon HD 6970

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange har ventet, nå er Cayman endelig her. Skatteparadis eller bare paradis for mange, det er snakk om de nye skjermkortene til AMD, Radeon HD 6900-serien. AMD har gitt navn til hele 6000-serien med skjermkort fra øyene i den nordlige delen av Karibia, og nå er det altså Cayman Islands som får æren.

Det er Radeon HD 6970 og HD 6950 som nå er lansert. Her gjelder det riktig nok å holde tunga rett i munn. I den forrige rekken med skjermkort hadde vi et solid toppkort, HD 5970. Dette var en tokjerner, men dagens testkandidat, HD 6970 er ikke det. AMD har rotet litt med navngivningen av de nye skjermkortene. HD 6970 som vi i dag tester skal matche HD 5870 og litt mer enn det, noe som videre betyr at det skal konkurrere med Nvidias flunkende nye Geforce GTX 570.

Når det gjelder prisen på dette kortet må vi komme med et lite forbehold. Siden vi skriver denne artikkelen før kortet er offisielt lansert har ikke nettbutikkene ført opp produktene enda. Vi vet derfor ikke nøyaktig hva kortet vil koste her til lands, men listeprisen AMD har satt i Euro tilsvarer rundt 2800-3000 NOK. De tidligere indikasjonene på over 4000 kroner er derfor langt utenfor det reelle.

AMD fyller nå opp med øvre segmentet med skjermkort, det eneste vi nå mangler er en ny tokjerner – et kort som vil komme med tiden. Radeon HD er i stor grad basert på den sammen kjernen som lillebroren HD 6870, men den er naturlig nok noe kvassere. Antallet streamprosessorer er økt, frekvensene er satt opp og det totale antallet transistorer har økt radikalt.

Radeon HD 6970 står klar på testbenken, bli med meg videre så skal vi se nærmere på hva dette kortet leverer!

Takk til AMD som sendte kortet til test.

AMD Radeon HD 6970

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen