TEST: AMD Radeon HD 6950
Test

AMD Radeon HD 6950

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Med Radeon HD 6950 presenterer AMD et spennende produkt. Det er effektgjerrig, det operer på lave temperaturer og vi opplever det som dønn stabilt under bruk.

Det å danne en stor konklusjon rundt akkurat dette produktet opplever vi derimot som noe vanskelig akkurat nå. Med en prislapp på rundt 2300 kroner ligger det i et ganske så stort hull i markedet. Når produsentene lanserer og faser ut produkter i et så høyt tempo som vi når ser på skjermkortmarkedet, har ikke HD 6950 en sikker konkurrent. Kortet står faktisk helt alene.

Geforce GTX 470 er et hakket billigere kort, som leverer hakket lavere ytelse. Det er en sterk konkurrent, men til AMDs fordel er dette et produkt som vil forsvinne fra produkthyllene innen kort tid, og da står HD 6950 igjen helt alene.

Selv om HD 6950 står alene nå, er det ikke utenkelig at Nvidia straks har noe på lager mellom GTX 460 og GTX 570, som skal fylle gapet til GTX 470. HD 6950 er uansett et veldig godt skjermkort. Det koster ikke mye og det gir deg en ytelse som tygger unna alt av moderne spill. Samtidig må vi trekke inn de gode mulighetene du får ved hjelp av Eyefinity og de generelle egenskapene ved DirectX 11.

I samme åndedrag må vi heller ikke glemme at AMD-kort operer på lave og fine temperaturer, samtidig som de trekker langt mindre strøm enn konkurrentens produkter.

Leter du etter et kort i 2000-kroners-klassen kan HD 6950 være et flott valg Vi velger derfor å gi kortet i seg selv flere tomler opp. Men, vi er på forbrukerens side og vil derfor sterkt råde deg til å vente litt på Nvidias motsvar. Se hva det skjermkortet har og tilby, og bestem deg da. Nøyaktig når dette kortet lanseres vet vi derimot ikke, så foreløpig ser AMD ut til å tilby et klart godt valg.


+ Fin pris
+ God ytelse
+ Lavt effektforbruk og lave temperaturer
+


- Befinner seg foreløpig i et markedshull, med usikker fremtid

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen