TEST: AMD Radeon HD 6950
Test

AMD Radeon HD 6950

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Colin McRae Dirt 2
D X 1 1 , 4 x M S A A , M a k s / U l t r a

Man skulle nesten tro at pokalen for det første DirectX 11-baserte spillet skulle kuppes av ett eller annet effektpakket skytespill, men slik ble det ikke. Sammen med lanseringen av AMDs 5-serie med DX11-støtte ble Dirt 2 endelig tilgjengelig for PC, en lansering som trolig ble strategisk utsatt av begge parter.

Dirt 2 byr ikke på de seigeste oppgavene for skjermkortet, men det er nok av effekter som skal behandles. Fyskken må være riktig, og massive folkemengder skal tesseleres.

Som første DirectX 11-tittel vi tester på dette kortet går det hele pent for seg. Ytelsen er på et høyt nivå, og vi opplever ingen former for hikke underveis. Selv med alt av innstillinger aktivert, tygger maskinen unna oppgavene i høy hastighet.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi at ytelsen blir satt på nivå med GTX 470, men igjen må vi trekke frem at dette er et kort som er på vei ut av markedet. AMD står alene blant kortene som vil være på markedet etter nyttår, og veien til GTX 460 og GTX 570 er fortsatt lang.

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig, og muligheten som "depth of field" gir deg er uten tvil helt klar. I denne testen har vi dratt hardt på med instillingene, 4xMSAA og High/Ultra på alle andre instillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Som tidligere ser vi en stabil og pen graf i Metro 2033, selv om den raskt daler under et nivå vi definerer som spillbart, altså rundt 25 FPS. Minsteverdien holder seg i nærheten, og ved høyeste oppløsning møtes de innenfor så lite som 1 FPS!

I denne testen kommer HD 6950 høyt opp i grafene, og ligger ikke langt unna GTX 570. Samtidig merker vi oss at GTX 460 er langt unna. Men, totalt sett imponerer ytelsen i denne testen.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 2 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Helt til slutt beveger vi oss inn i Bad Company 2. Grafen som til slutt dannes er meget pen og balansert, ytelsen synker i et jevnt tempo. Avstanden til minsteverdien er på rundt 10 FPS, noe som på dette nivået ikke er spesielt ille.

Inn i sammenligningsgrafen triller vi over HD 6870 med fin margin, og avstanden til GTX 570 er som alltid stor. Dessverre har vi ikke med noen GTX 460-kort i denne grafen, da vi hadde et par driverproblemer den gangen kortene ble testet. La oss gå over til konklusjonen, så ser vi på hva dette kortet kan tilby!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen