TEST: AMD Radeon HD 6950
Test

AMD Radeon HD 6950

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Crysis Warhead
@ E n t h u s i a s t , D X 1 0 , 0 x A A

Mot slutten av 2008 ble Crysis Warhead lansert, en spill som fort føyde seg inn i rekken som ett av de bedre førstepersons-spillene i året som fulgte. Warhead er en estetisk kraftpakke som ikke bare byr på vakker skog, behagelige hav, hissige koreanere og flyvende romvesner.

Det er mer ved det hele. Mystikken og måten man kan jobbe med miljøet bygget videre på Far Cry-arven, selv om man ikke har den samme muligheten til utforskning. Utviklerne har gitt maskinvaren din nok å tygge på, og det stilles krav til relativt kvass maskinvare for å få et godt grafisk bilde ut av spillet.

Crysis Warhead-testen går glatt unna, og minste-verdien befinner seg alltid i nærheten av den gjennomsnittlige verdien. Selv med ingen innstillinger aktivert, er ikke ytelsen vi ser ved maksimal belastning innenfor det vi vil kalle spillbart.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi at det er godt med rom rundt HD 6950. Konkurrenten Nvidia har bare kort som befinner seg henholdsvis 7 og 4 FPS unna, det er altså et gap på hele 13 FPS i denne testen nå, i mellom de to kortene Nvidia har på markedet.

Anno 1404 - Dawn of Discovery
D X 1 0 , 8 x A F , 4 x A A , H i g h

Personlig hadde jeg selv aldri møtt Anno-serien, ikke engang 1404 - Dawn of Discovery. RTS-spill er etter min mening fortsatt genialt, og utallige timer har gått med under titler som Age Of Empires og Red Alert, den dagen de titlene var aktuelle. Slike spill tar mye tid, og gud så moro det hadde vært om jeg nok en gang kunne ha satt meg ned å bygget opp og holde i live en hel sivilisasjon.

Anno grafiske bit bygger nå rundt DirectX 10, med mulighetene det trakk med seg. Det skal kunne kjøre spillet glatt og fint på lette maskinvare, men mulighetene for høy oppløsning og saftige instillinger er tilstede.

I denne testens eneste RTS-spill ser vi at ytelsen synker i et jevnt tempo. Selv om et slikt spill ikke alltid ser ut til å by på det mest innviklede på grafikkfronten, er det helt klart at skjermkortet har mye å jobbe med.

I likhet med det andre HD 6900-kortet vi har testet, havner HD 6950 noe uforventet høyt i Anno 1404. Resultatene her for HD 6970 viste seg å ikke være representative. Tallene er hva de er, og vi får se hvordan utviklingen videre i testen blir. Hvis du forøvrig er Anno-fantast, er HD 6900-kortene tydeligvis veldig gylne.

Far Cry 2
D X 1 0 , 4 x A A , U l t r a H i g h

Grafikken som møtte brukerne i det første Far Cry-spillet var ikke noe annet en overveldende. En vakker jungel som mer eller mindre var til fri disposisjon, perlehvite sandstrender og mye mer var nok til å fryde øyet både en og to ganger.

Far Cry 2 skuffer overhode ikke på de samme punktene, selv om AI-en til tider kan virke litt klossete. Det grafiske spekteret er bredt, og spillet byr på mye godt som skjermkortet ditt kan få tygge unna. Blant jakten på både patroner og medisin får du kjøre biler i høy fart, dukke unna eksplosjoner og kryssild.

Selv om det er et ganske så stort gap i mellom den gjennomsnittlige verdien og minsteverdien, ser vi at det er en stabil trend i grafene. Ytelsen er høy, og skjermkortet tygger unna alt det blir bedt om.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi at ytelsen er på nivå med GTX 470, men hakket kvassere. Samtidig merker vi oss at GTX 570 og GTX 460 befinner seg som forventet langt fra dagens testkandidat.

Tom Clancy's H.A.W.X
D X 1 0 , 4 x A A , M a k s

Så langt ut i testen har vi kjørt igjennom en rekke FPS-spill, samt sniffet på strategi-sjangere. Luften er vårt neste territorium, møt Tom Clancy's H.A.W.K. Vi befinner oss i David Crenshaw solide militærstøvler, og kjemper innbitte kamper i luften mot fiender på både bakke- og fuglenivå.

Her skal detaljer fremkalles i høy hastighet, og vi vil ikke se noe til den brutale skippingen der en ny del av landskapet forran deg plutselig blir synlig. Det er en rekke detaljer som skal med, og Ubisoft har i det minste gjort sin del av jobben. I dag vil faktisk en rekke skjermkort til under 1000-lappen kjøre spillet med fin flyt.

Ytelsestrenden vi ser i HAWX er en myk og rolig graf, som faktisk retter seg ut ved maksimal oppløsning. Ytelsen er på et høyt nivå, og vi bikker så smått det er under 60 FPS ved full belastning.

Med 70 FPS i oppløsningen vi sammenligner ved, ser vi nok en gang at HD 6950 plasserer seg akkurat der AMD ønsker, men marginene er meget små. GTX 460 er ikke langt unna, og GTX 470 merker seg denne gangen som et betydelig sterkere kort.

Just Cause 2
D X 1 0 , A l t p å m a k s, 4 x A A

Selv om Just Cause 2 ble lansert godt inn i DX 11-perioden, kommer det kun med DX 10-støtte. I likhet med både Far Cry og Crysis har du en hel sydhavsøy til mer eller mindre fri disposisjon så langt det er verd å strekke dette i et spill. Også dette spillet byr på mye grafisk moro, en rekke fartsfylte eksplosjoner i både urbane og naturlige landskap som du slynger deg igjennom.

Vi har klinket alle innstillinger til det maksimale, med 4xAA. For å skape en helt objektiv måling, har vi deaktivert diverse filtre og simuleringer som er spesifisert for Nvidia-kort. Med disse funksjonene aktivert vil nyere Nvidia-kort gi deg et bedre bilde enn konkurrenten, men det går utover ytelsen i en grad som gjør at vi ikke kan sammenligne med AMD.

Helt til slutt i DirectX 10-verdenen, fyrer vi i gang Just Cause 2. Med alle innstillinger aktivert, slik vi har gjort, er dette et krevende spill. Vi merker oss at maksimal oppløsning er noe skjermkortet ikke vil klare, men å ofre litt bildekvalitet mot høyere hastighet vil være en god handel.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi nå at HD 6950 setter seg på nøyaktig samme nivå som HD 5870. Det betyr videre at vi nok en gang befinner oss midt i mellom GTX 570 og GTX 460, men ikke så langt unna GTX 470 som vil være på markedet en kort stund til.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen