TEST: AMD Radeon HD 6950
Test

AMD Radeon HD 6950

Med lanseringen av Cayman for litt over en uke siden dro AMD frem den raskeste kjernen de har på lager, plassert på skjermkortet Radeon HD 6970. Med dette kortet skulle de legge press på Nvidias øvre segment, og de gjorde en god jobb. Helt i mål er de derimot foreløpig ikke, men HD 6970 var ikke det eneste kortet som ble lansert.

Det er Radeon HD6950 vi snakker om, det andre kortet i Cayman-familien. Kortet er basert på mye av det samme som toppkortet HD 6970. Kjernen er det samme produktet, men spesifikasjonene er trukket noe ned. Antallet streamprosessorer er lavere. Det samme er antallet TMU-er, men det er like mange ROPs som jobber mot den samme mengden minne som tidligere.

Her til lands starter prisen til HD 6950 på rundt 2300 kroner. Prismessig blir dermed den nærmeste konkurrenten Geforce GTX 470, som fort er 300 kroner billigere. Samtidig er det et lite problem her. GTX 470 er på full fart ut av markedet, mellom GTX 460 og GTX 570 har ikke Nvidia et håndfast produkt.

Radeon HD 6950 står derfor foreløpig i et ganske så stort tomrom i markedet, med gode prismarginer hver vei. Det er få konkurrenter, og om dette er en fordel for AMD skal vi nå se nærmere på. Hva leverer Radeon HD 6950, og er det nok? Følg med på de kommende sidene, så tar vi et dypdykk!

Takk til AMD som sendte kortet til test.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen