Test

AMD Radeon HD 5830

Nok en gang sitter vi her med enda et skjermkort fra AMD. Siden høsten 2009 har det faktisk ramlet inn 11 kort fra den kanten, om vi teller med dagens testkandidat. Det mest utrolige er kanskje det at Nvidia enda ikke har fått ut fingeren og lansert et konkurrerende produkt. De er derimot ikke langt unna, håper vi. Samtidig kommer AMDs "Northern Islands" nærmere for hver uke som går.

Nok om det, i dag vil jeg at alle skal ønske Radeon HD 5830 velkommen. Dette er det siste kortet som skal tette et lite hull i det øvre sjiktet. Skjermkortet skal gjøre en litt bedre jobb enn hva Radeon HD 5770 kan vise til, mens Radeon HD 5850 vil ligge ett lite hakk over.

Dages testkandidat ble lansert et par uker etter planen, etter at en liten feil ble oppdaget. Vi vil også gjøre dere oppmerksomme på at når skjermkortet kommer i salg, vil det ikke ligne på det vi har tatt bilder av i dag. Samtlige komponenter som hører hjemme på HD 5830, er i vårt tilfelle plassert på PCB-flaten til et Radeon HD 5870-kort. Alle lignende test-sider verden over har fått et slikt eksemplar, fordi det i dette tilfellet er opp til hver enkelt produsent hvordan de vil forme skjermkortet. Dette betyr i sin tur at temperaturtestene vi gjør ikke vil representere realiteten, mens alle andre ytelsesmålinger vil være riktige.

Ytelsesproblemene er løst, og på testbenken vår står et skjermkort med den nyeste bios-oppdateringen på plass. Stram bukseselene, på med pilotbrillene og tryll deg videre til neste side, så skal vi ta en nærmere kikk.

Takk til AMD som sendte kortet til test.

AMD Radeon HD 5830   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen