AMD Phenom II X4 940 BE

Konklusjon

Endelig har AMD også kommet på banen med 45 nm-teknologi. Phenom II X4 940 Black Edition er en god oppgradering fra Phenom, men AMD har forsatt store problemer med å ta Intel når det kommer til ytelse. Jevnt over har prosessoren en ytelse på høyde med Intels 45 nm Core 2 Quad, med Q9400 som nærmeste konkurrent, og Phenom II kan se langt etter ytelsen til Intels nye Core i7-serie.

Phenom II er en god overklokker, og takket være åpen multiplikator på 940-modellen er overklokking så enkelt som det kan bli. Vårt eksemplar klarte 3,4 GHz stabilt med standard prosessorspenning. Ved å øke prosessorspenningen klarte testeksemplaret 3,8 GHz stabilt, ved bruk av luftkjøling. Ved bruk av mer eksotiske kjølemetoder er det mulig å oppnå langt høyere frekvenser, høyeste frekvens vi klarte å starte systemet på ble 4,6 GHz ved bruk av fasekjøling.

Ved å parre Phenom II med et hovedkort basert på 790GX-brikkesettet og skjermkort i Radeon 4800-serien får man et system AMD har kalt Dragon. Forhåpentligvis vil det komme fine pakkepriser på dette etter hvert.

AMD sikter med Phenom II på å konkurrere i det øvre mellomsjiktet. De første norske prisene starter på 2460 kroner, nærmeste konkurrent fra Intel, Q9400, har priser fra 2450 kroner.
Tar man prisene på hovedkort med i regnestykket ser det noe lysere ut for AMD, da AMDs hovedkort ofte koster mindre enn hovedkort for Intel. Om man allerede har et kompatibelt AMD-system, er Phenom II naturlig nok en god og rimelig oppgradering.

Alt i alt en helt kurrant prosessor, men vi skulle gjerne sett den kommet tidligere, og til en lavere pris.


+ Lavere effektforbruk i forhold til forrige generasjon
+ God overklokker


- Mangler fortsatt noe på ytelsen
- Noe stiv pris

AMD Phenom II X4 940 Black Edition

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen