AMD passerer 500 millioner prosessorer

Gode, gamle AMD Athlon
Gode, gamle AMD Athlon

Uten AMD på plass, hadde IT-bransjen definitivt sett ganske annerledes ut. På tidlig 2000-tallet utfordret AMD med å ta fokuset vekk i fra antall GHz, være tidlig ute med dobbelkjerne og en ganske så annerledes måte å tenke prosessorarkitektur på (eks. integrert minnekontroller).

Selv om selskapet har hatt en del utfordringer med å henge med etter at firekjerne kom på banen, kan selskapet allikevel stolt feire sitt 40 års jubileum i år samt et totalt leveransetall på mer enn 500 millioner prosessor gjennom tidene.

Neste steg for AMD er utviklingsprosjektet av den nye Fab 2-fasiliteten i New York som vil ha en totalkostnad på svimlende 4,2 milliarder dollar og skal være klar til produksjon i 2012 på 32 nm. 

Videre er det både seks- og åttekjerneprosessorer på "roadmappen" samt at det testes ut konsepter som har betydelig flere kjerner enn dette.

Vi innrømmer gjerne at vi vil se AMD tilbake i dansen som entusiastenes og overklokkernes soleklare valg. AMD kopierte originalt mye av Intel, Intel gjorde det motsatte med "Nehalem"; nå er det kanskje tid for et nytt generasjonsskifte?

AMD feiret egentlig 40 års dagen i mai, men fortsetter festen videre med 500 millioners milepælen.

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen