AMD "Pacifica" vs. Intel "Silvervale"

Virtualisering går ut på at man kan skille ut ulike systemer på én enkelt CPU og kan sammenlignes med det VMware og Microsoft Virtual Server gjør i software. Virtualiseringsteknologi i samarbeid med multitrådsteknikk og dobbelkjerne, kan danne grunnlaget for meget kraftige systemer der fleksibiliteten er stor.

Intel sin "Vanderpool" er desktop-versjonen av "Silvervale", men det hos AMD foreløpig refereres til "Pacifica" når det snakkes om virtualisering. Det er foreløpig ikke kjent når AMD kommer til å lansere sin virtualiseringsversjon. Et mulig tidspunkt kan være sammen med dobbeltkjerneprosessorer i midten av 2005, men lanseringsdatoen til disse er heller ikke bekreftet.

Ifølge AMD sin Ben Williams kom ikke "Pacifica" til å være en direkte kopi av "Silvervale", men at man ønsket å gå egne veier. Detaljene rundt dette ville han ikke røpe ovenfor eWeek.

Det skulle dermed være nok av teknologi på ønskelisten til AMD: PCI Express, 90 nm prosess, dobbelkjerner, multitrådshåndtering og virtualisering. De gode nyhetene er at alt lanseres i løpet av 2005!

(Kilder: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen