AMD på rett vei?


Serverprosessoren AMD Opteron

AMD har i lengre tid slitt med store tap og knallrøde tall i regnskapene. Nå kan det imidlertid se ut til at selskapet er på rett vei.

Det er tydelig at AMD må ha gjort noe riktig med sin satsning på 64-bit-prosessorene Athlon 64 og Opteron. 1. kvartal i år ble nemlig et av selskapets sterkeste noensinne [les vår sak], og nå meldes det om at AMD solgte flere prosessorer i retail desktop-PC-markedet enn selveste Intel i uken som avsluttet den 24. april (uke 17).

Ifølge en artikkel på nettstedet Forbes.com, sto AMD for 52% av alle retail desktop-PC-salg i uke 17, mens Intel sto bak 47%. Tallene stammer fra en research-selskap ved navn Current Analysis, basert i California. Det sies derimot ingenting om hvorvidt tallene gjelder for hele verden, eller kun for markedet i USA.

Dette er i så fall ikke første gangen AMD selger flere prosessorer enn Intel i en periode - det samme skjedde også i 1999, da K6 solgte mer enn Pentium II og Celeron til sammen [les sak hos PR Newsvire].

Så gjenstår det å se om AMD endelig får med seg Dell på laget. En avtale med Dell kan være gull verdt for prosessorprodusenten, som fortsatt må kunne kategoriseres som "lillebror", med sin totale markedsandel på rundt 20%.

(kilde: Forbes.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen