AMD og Intel kjemper om den "3. verden"

AMD er tett involvert i OLPCs $100-bærbar-prosjekt. Dette er et prosjekt som skal tilby, som navnet tilsier, en bærbar PC som koster 100 dollar og er rettet mot marked der store av befolkningen lever i fattige strøk. Målet er å få flest mulig til å ta i bruk datamaskiner som verktøy samt knytte brukerne opp til Internett for økt bevissthet og gi tilgang til informasjon.

I tilegg er AMD også innvolvert i Personal Internet Communicator, som ble lansert i 2004 med Geode-prosessoren (selges for nærmere 200 dollar).

Intel ser også et potensiale i disse såkalte "nye markedssegmentene" og har lansert sine egne prosjekter for mange av de samme områdene som AMD opererer i. Intels prosjekter er referert til som Net-cafe PC, Education PC, Community PC i Kina, men jobber også i det sør-amerikanske markedet under et initiativ kjent som "Discover the PC".

Etter hvert kommer trolig Intel til å utvide sitt program til Afrika og Latin Amerika.

Begge prosessorkjempene ser utvilsomt et potensiale i disse markedene, som etter hvert kanskje vil spille sin rolle for balansen i markedsandeler og salgstall.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen