AMD og Intel i ny konflikt

I forbindelse med antitrust-søksmålet som AMD har rettet mot Intel, er nå de to selskapene i konflikt på nye områder.

Denne gangen er det forsøk på å manipulere pressen som er temaet, etter at AMD sendte ut en e-post med enkelte saksdokumenter der AMD hevdet at Intel ønsket å holde respektive dokumenter hemmelige for offentlig innsyn.

Sakens kjerne

AMD saksøkte Intel i 2005 for å bruke ulovlige metoder mot PC-leverandører for å bevare sitt monopol på prosessorer, brikkesett, osv.

Intel nektet på det sterkeste på anklagene og hevdet AMD ikke kan klandre selskapet for å ha gjort feil.

Saken pågår fortsatt i det amerikanske rettsvesenet.

Intel sendte et klagebrev til rettslig instans, hvor selskapet blant annet av personvernhensyn mente det var unødvendig å offentliggjøre dokumentene. AMD besvarte så dette med nye argumenter - og hevdet Intel forsøker å mislede pressen med sine uttalelser.

Mistet bevismateriale

I mars skal Intel ha mistet mye bevismateriale ved at ansatte skal ha glemt å flytte en del e-post til sine harddisker, noe som kan ha medført at disse ble slettet fra det sentrale e-post-systemet.

AMD anklagde aldri Intel for å ha slettet bevis, men stile i stedet spørsmål ved selskapets evner til å beskytte potensielt bevismateriale.

Intel ble beordret av retten til å finne ut nøyaktig hva slags bevismateriale som kan ha blitt mistet og gjenfinne dette. Senere har Intel klaget på avgjørelsen, siden slike "leteoperasjoner" kan medføre store kostnader.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen