AMD med to nye Firepro-kort

AMD har nylig lansert to spennende nyheter på skjermkortfronten. Det nye flaggskipet i Firepro-serien heter V87503D, mens den andre godbiten et et synkroniseringsmodul med navnet S400.

Firepro V87503D er et skjermkort beregnet direkte for bedriftmarkedet, med 3D-rendering, CAD-design og DCC i tankene. Kortet kommer med hele 800 shader-motorer og en minnebåndbredde på hele 115,2 GB/s. Den totale GDDR5-minnekapasiteten er forøvrig på 2 GB. Kortet skal være spesielt godt egnet for sitt bruk ved hjelp av ATIs "Stream"-teknologi som fokuserer prosessorkraften akkurat der den trengs.

V87503D kommer med to tilkoblinger av typen Displayport, en Dual Link-DVI samt en tilkobling for stereo-synkronisering. Kortet har også støtte for Crossfire, men foreløpig gjelder dette kun Windows XP. Utvidet støtte for operativsystemer er ventet å komme nærmere vinteren.

Samtidig som V87503D ble sluppet, lanserte AMD også en ny synkroniseringsmodul. Modulen heter S400 og tilbyr både framelock- og genlock-synkronisering. Disse to funksjonene skal forhindre hopping i bilder, flimmer eller skanningslinjer som ofte kan oppstå når man bytter mellom flere inngangsignaler.

S400 monterer du i et ledig PCI eller PCIe-spor. Strøm får du via S-ATA tilkoblingen, og modulen skal støtte både PAL og NTCS standarden, samt TTL og SDI synkronisering.

Firepro V87503D har en forventet utsalgspris på ufattelige 13.800 kroner her til lands, og produktet skal være tilgjengelig innen kort tid via butikker og tredjeparter. S400 skal allerede være tilgjengelig på verdensbasis til en pris av nesten 5000 norske kroner.

Kilder: Pressemeldinger, AMD

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen