AMD med fireveis-støtte

AMD melder at de er klare med versjon 8.3 av sine Catalyst-drivere for Linux, Windows XP og Vista. Som vanlig finner vi en rekke forbedringer, og denne gangen også et par spennende nyheter.

Fireveis Crossfire

Den største nyheten med de nye driverne er imidlertid støtten for CrossFireX (fireveis CrossFire), altså mulighet for tre eller fire grafikkprosessorer å samarbeide for å øke ytelsen. Støtten gjelder imidlertid kun Windows Vista.

Når det kommer til ytelsesforbedringene, gjelder dette spill og programmer som Call of Juarez, Company of Heroes, Crysis, Lost Planet, Shadermark 2.1 og Unreal Turnament 2004. Ytelsen skal øke med mellom 10 og 36 % på enkelte systemer.

En rekke feilrettinger er også gjort, blant annet i spillene Halo 2, Oblivion, World in Conflict, World of Warcraft og Enemy Territories: Quake Wars.

Hybrid Crossfire

Videre muliggjør driverne Hybrid Crossfire, altså at integrerte grafikkløsninger på hovedkortet kan samarbeide med det dedikerte skjermkortet. Maskinvarestøtten for dette kommer blant annet med det nye brikkesettet 780G.

For en full oversikt over endringene i Catalyst 8.3, se AMDs pressemelding.

Last ned

Driverne laster du som vanlig ned fra AMDs nettsider.

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen