AMD med fire kjerner i 2007

Dobbelkjerneprosessorene gav CPU-markedet en helt ny innfallsvinkel på skalerbarhet og ytelsesforbedring. Multikjerne-prosessorer vil være den nye måten å gjøre prosessorene "bedre" og man går altså stadig mer vekk i GHz-begrepet som ensbetydende med ytelse.

AMD kommer til å introdusere firekjernede (quad) prosessorer i løpet av 2007 - noe som gjelder alle selskapets serier både for desktop, notebook og server.

På toppen av flere kjerner kommer det også virtualiseringsteknikker som gjør at man kan kjøre mer effektiv ressursstyring enn tilfellet er på dagens utelukkende programvarebaserte løsninger mot x86.

AMDs virtualiseringsteknikk er foreløpig kjent under kodenavnet "Pacifica". Teknologien blir tilgjengelig i 1. kvartal 2006.

Disse firekjerne-prosessorene vil konkurrere mot Intel Pentium 4/D i forbrukersegmentet og Intel Xeon, IBM Power og Sun UltraSparc T1 i serversegmentet.

I 2008 eller 2009 vil AMD lansere en helt ny arkitektur som er spesielt rettet mot større serverløsninger. Det er foreløpig ukjent om dette også vil ha noen innvirkning på soklene til Athlon 64 og Sempron.

(Kilder: eWeek, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen