AMD med 90 nm i 3. kvartal

Det var på "Morgan Stanley Semiconductor and Systems Conference" i går at AMDs Robert J. Rivet fortalte litt om selskapets planer for 90 nm.

For det første kunne Rivet fortelle at AMD ligger an til å levere 1 million Opteron- og Athlon 64-prosessorer i første kvartal av 2004. Videre ble det fortalt at AMDs strategi er først å få fotfeste i server-markedet (og "high-end"-klientene), for deretter å innta det mobile markedet og desktop-markedet.

90 nanometer
AMD vil starte omleggingen av sin fabrikk (Fab 30) til 90 nm produksjon om fem uker. En slik overgang vil innebære at store menger produksjonsutstyr må byttes ut.

De første 90 nm-prosessorene ("production silicon") skal produseres i april, mens produksjon i stor skala vi starte i juli måned. Prosessorene vil bli tilgjengelige på markedet i september/oktober.

Du kan for øvrig ta en titt på det foreløpig siste veikartet fra AMD på denne siden.

Athlon 64 med 90 nm teknologi (kodenavn "Winchester") vil ha en kjernestørrelse på omkring 98-102 mm2, altså omlag halvparten av en 130 nm Athlon 64 (193 mm2). Til sammenligning måler kjernen til Intel Pentium 4 "Prescott" 112 mm2.

Alt tyder også på at 90 nm Athlon 64 ("Winchester") blir utstyrt med SS3-instruksjoner. Det samme vil trolig gjelde Opteron og Athlon 64 FX på 90 nm. Det er også tidligere blitt nevnt at AMD jobber med å inkludere støtte for DDR2-minne i sine 90 nm prosessorer, men akkurat når dette skjer er foreløpig ikke bekreftet.

(kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen