AMD lover bedre Linux-støtte

Nytt ektepar?
Nytt ektepar?
Bilde: Phoronix

Siden august i fjor har AMD drastisk forbedret driver-støtten i Linux. Ytelsen er nå like god eller bedre som i Windows, men det er fortsatt en del funksjoner som ikke støttes i Linux, f.eks. Crossfire og video-akselerasjon av HD-filmer.

AMD har nå uttalt at CrossfireX og andre funksjoner skal bli tilgjengelig i AMDs offisielle proprietære driver i løpet av 2008.

Støtte for Crossfire vil også gjøre det mulig å utnytte begge kjernene i kort som Radeon 3870 X2 (som bruker intern Crossfire). Det er også mulig at dokumentasjon for Crossfire (inkludert CrossfireX) og deler av UVD2 (Unified Video Decoder i RV770 og senere), dvs. delene som ikke omfatter DRM, blir fritt tilgjengelig på et senere tidspunkt.

Fra og med i dag vil også AMD støtte nye kort i Linux samtidig som Windows. Hvis du kjøper et Radeon HD 4850-kort vil både Windows- og Linux-drivere medfølge på CD-en.

Selskapet lover også å fortsette trenden med å gi ut dokumentasjon om sine grafikkprosessorer. Dokumentasjon som gjelder RV770 (48xx-serien med skjermkort) skal bli fritt tilgjengelig i løpet av de kommende ukene.

AMD har virkelig gjort seg til et av de mest elskede selskapene i Linux-miljøene, og det på mindre enn ett år! Med disse løftene ser også fremtiden lys ut for AMD og Linux.

(Kilde: Phoronix)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen