AMD lokker med ny budsjett-CPU


De nye AMD-prosessorene kommer i løpet av året

AMDs pressemelding i dag sier ingenting om hverken pris, klokkehastigheter eller soklene som Sempron skal passe inn i. AMD nøyer seg i stedet med å si at prosessoren blir utviklet for de tingene som de fleste hjemme- og kontor-PC-ene brukes til - nemlig surfing, epostlesing, musikk og billedbehandling. Det virker derimot som om AMD er litt mer ambisiøse med Sempron-prosessoren, og de posisjonerer den heller ikke som en ren lettvekter:

- AMD snur opp ned på daglig databruk. Vi har svart på kundenes ønsker med en attraktiv løsning som leverer ytelsen som trengs til dagens krav, sier AMDs visepresident Marty Seyer i dag. AMD Sempron skal videreføre tradisjonen vår om å alltid strekke oss etter å levere mer verdi til kundene.

Prosessoren skal inn i de viktige "budsjett" og "kontor"-maskinene, som ofte koster langt under fem tusen kroner og bare brukes til lett surfing og tekstbehandling, samtidig som det kommer mobile versjoner som også skal gjøre AMD konkurransedyktige i laptop-markedet.

Det er mye som tyder på at Sempron er identisk med den tidligere omtalte "Value"-prosessoren, som skal konkurrere direkte med Intels kommende Celeron-prosessorer. Alt tyder derfor også på at Sempron vil være en 32-bits prosessor som vil komme i versjoner for både sokkel 754 og 939 - i tillegg til å få modellnumre som til forveksling ligner på Celeron sine.

Det er ventet at AMD vil legge om til disse modellnumrene også for Athlon XP-serien, som dermed kanskje også blir hetende "Sempron" og forbli i produksjon på sokkel A.

AMD lover mer informasjon om prosessorene i løpet av året.

(Kilder: AMD, SFGate.com, ZDNN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen