AMD løfter sløret av Sempron

AMD overrasket nok mange i dag da man publiserte en pressemelding på selskapets nettsider som beskriver lanseringen av Sempron-prosessoren. Sempron 3100+, 2800+, 2600+, 2500+, 2400+, 2300+ og 2200+ er alle tilgjengelig i dette øyeblikk. I tillegg ble det også lansert versjoner for bærbare datamaskiner med "PR-rating" 2600+, 2800+ og 3000+.

Desktop-versjonene ligger på et prisnivå mellom 61- og 126 amerikanske dollar, noe som gjør disse til farlige konkurrenter til Intel Celeron. Den ligger også lavere enn Athlon XP i pris. Alle Sempron opererer med L2 cache på 256 KB og har lavere "PR-rating" enn sine tilsvarende brødre i Athlon XP-serien.

Hewlett-Packard vil være en av de første selskapene som integrerer Sempron i sine datamaskiner, mens det ikke vil gå alt for lang tid før prosessorene er tilgjengelige i norske nettbutikker.

Foreløpig kan det virke som om Sempron er den nye budsjettprosessoren til AMD og overtar noe av kundesegmentet som Athlon XP har i dag. Ifølge en artikkel på Cnet sies det at Athlon XP vil bli faset ut i løpet av 2005. Blir "Palermo" den siste prosessoren i denne serien med lansering i løpet av neste års 2. halvdel?

Slik vi forstår det vil Sempron etterhvert bli flyttet over på nyere kjerne. Ifølge AMD sin "roadmap" introduseres "Paris"-kjernen en eller annen gang før årets slutt.

(Kilder: AMD, Cnet)

Kommentarer (13)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen