AMD legger ny smie til Dresden


(Bilde: AMD)

Etter mye spekulasjon om hvor AMD sin nye prosessorsmie skulle ligge, har valget nå falt på Dresden, der AMD allerede har en av verdens mest avanserte prosessorfabrikker.

Den nye FAB 36 blir selvfølgelig enda mer avansert, og skal bygges med en rekke rafinerte produksjonsprosesser. Mesteparten av produksjonen vil bli automatisert gjennom AMD sin egenutviklede "Automated Prescision Manufacturing"-prosess, men selskapet regner allikevel med å måtte ansette vel 1000 medarbeidere.

At valget falt på Dresden kommer utvilsomt til å reise et par øyenbryn i bransjen, ettersom Kina i de siste par årene har tatt over mer og mer produksjonsarbeid fra bedrifter i vesten. Men den tyske regjeringen har kastet over 5 milliarder kroner i støtte inn i potten til fabrikken som er ventet å koste over 20 milliarder kroner.

FAB 36 i Dresden skal først og fremst lage K9-prosessoren som kommer på markedet omtrent samtidig som fabrikker kommer i gang. K9-prosessoren skal lages ved en 0,65 nanometersprosess, og vil antakelig bli en ren 64-bit-prosessor.

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen