AMD lanserer to nye prosessorer for bærbare

De to nye prosessorene er en Athlon 64 prosessor med modellnummeret 3400+ og en Low-Voltage AMD Athlon XP-M 2200+. Sistnevnte er rettet mot tynne PCer og konkurrerer i stor grad mot Pentium –M/Centrino baserte bærbare PCer. Mens førstnevnte er rettet mot skrivebordserstattere og skal konkurrere mot Pentium 4-baserte bærbare PCer.

Prisen for en Mobile AMD Athlon XP-M 2200+ prosessor er på $97 dersom du kjøper 1000 slike prosessorer fra AMD. Prisen for AMD Athlon 64 3400+ er derimot på $432. Også her er det snakk om pris per prosessor i en kvanta på 1000 prosessorer. Intel har som kjent store planer om å fase ut sine Mobile Pentium 4 prosessorer i løpet av neste år. Det blir spennende å se om AMD kommer til å gjøre det samme eller om AMD kommer til å fortsette å tilby Athlon 64 DTR prosessorer til kundene sine.

En annen viktig milepæl ble nådd for AMD i går. AMD kunne nemlig fortelle at den første tablet PCen med en AMD prosessor er under utvikling. Det er produsenten Averatec som har valgt den nye Low-voltage Athlon XP 2200+ prosessoren for sin kommende C3500-serie. Sistnevnte blir en såkalt konvertibel tablet PC, det vil si at maskinen kan brukes både som en bærbar PC og en tablet PC. Tablet PC-markedet har tidligere vært sterkt dominert av prosessorer fra Intel og Transmeta. Og nå ser det ut som om AMD har tenkt til å følge etter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen