AMD lanserer sokkel 939


De fleste kommer med sokkel 939-kort idag
(Bilde: The Inquirer)

AMDs sokkel 939 har vært ventet siden lanseringen av AMD64 i fjor, og er sokkelen som skal binde sammen desktop-prosessorene til selskapet. Sokkel 939 skal også gjøre det mulig for AMDs Athlon FX-serie å kjøre med billigere uregistrert DDR-minne, og byr på en del kostnadsfordeler for hovedkortprodusentene ettersom hovedkort med sokkelen lages med fire i stedet for seks lag. Begge deler betyr i teorien billigere hovedkort, men virkeligheten kan for bli annerledes i de første månedene: Sokkel 939-kort ventes å bli ganske dyre til å begynne med.

AMD sin nye sokkel kommer også som ventet på den samme dagen som Intel ventes å papirlansere Grantsdale og Alderwood-brikkesettene.

Sokkel 939-hovedkort får støtte for HyperTransport-busser på opp til 2 GHz (1 GHz hver vei), PCI Express og tokanals minne.

De aller fleste produsentene som har AMD-hovedkort vil produsere kort med den nye sokkelen, og under lanseringen hadde AMD hentet inn støtteerklæringer fra blant andre Microsoft og HP. Sistnevnte kommer med en dedisert spillmaskin under Compaq-merket, som skal bruke de nye prosessorene. Microsoft på sin side, er lykkelig over at flere bruker NX-bit-teknologien, som hindrer programmer i å kjøre fra bufferet og dermed setter en effektiv stopper for en rekke forskjellige virus.

Nye prosessorer
AMD slipper samtidig Athlon 64 3800+, 3700+ og 3500+. Alle utenom 3700+ blir tilgjengelige som 939-prosessorer, og selskapet lanserer også en ny versjon av AMD Athlon FX-53 med 939-sokkel.

Prosessorene skal i følge AMD være tilgjengelige i skrivende stund, prisene blir på 799 dollar for FX-53, 720 dollar for 3800+, 710 dollar for 3700+ og 500 dollar for 3500+. AMD sine priser er for grossister som kjøper 1000 eller flere prosessorer, så det vil antakelig bli noe dyrere i norske butikker.

(Kilder: AMD, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen