AMD lanserer Radeon HD 6000-serien denne uken

I løpet av uken er det ventet at AMD vil lansere sine andregenerasjons DirectX 11-kort. Radeon HD 6000-serien vil erstatte dagens 5000-serie, og vil være den første serien grafikkort som ikke bærer ATI-merket.

I første omgang er det Radeon HD 6800-familien som presenteres, som går direkte i konkurranse med de siste Fermi-kortene til Nvidia. Utover dette vil ikke AMD kommentere produktene annet enn at vi får vente til førstkommende fredag.

AMD-sjefen Dirk Meyer fortalte i forrige uke at han forventet å sende ut “flere tusen Radeon HD 6000-kort i løpet av de neste månedene”, så en lansering av resten av 6000-familien er antakeligvis ikke så langt unna det heller.

Sniktitt på ny APU

Selskapet skal også tilby en nærmere titt på Llano-brikken som kombinerer CPU og en DirectX 11 GPU på samme brikke, beregnet for både bærbare så vel som stasjonære maskiner.

Llano skal fortsatt holde planen om å gå i slag tidlig neste år. Det er ventet at den kjører fire kjerner på 3,0 GHz og skal kunne dekode Blu-ray-video, samt at CPU og GPU vil kunne samarbeide for å øke ytelsen på oppgaver som ikke er direkte relatert til grafikk.

(Kilde: PCWorld.)

Kommentarer (52)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen