AMD lanserer Mobile Sempron

Mange trodde at den 16. august var dagen AMD skulle lansere den nye Sempron-linjen, men det ser ut som om AMD har lurt alle og lanserer den nye prosessorserien allerede i dag. Overraskende må vi si. Men ikke helt uventet, gitt at AMD reduserte prisene på sine Athlon 64-prosessorer i går, mens prisene på Athlon XP-prosessorer ble satt opp. En ganske naturlig ting å gjøre dersom man har tenkt til å få plass til et nytt produkt som Sempron. Med Sempron prøver AMD å dekke markedet i den nedre delen av markedet, ofte referert til som ”budsjett”-markedet. Sempron er på mange måter den ”nye” Duron prosessoren.

Forskjellen mellom Sempron og tradisjonelle Athlon 64-prosessorer er i bunn og grunn ikke mange, men er likevel store. Sempron har ikke støtte for 64-bit, og har en mindre L2-cache. L2-cachen til Sempron er på bare 128KB mot Mobile Athlon 64s 512 eller 1024KB. Men utover dette er det fint lite som skiller Athlon 64 fra Sempron. Sempron ser også ut til å være utstyrt med PowerNow! og AMDs Enhanced Virus Protection (EVP) som er støttet fra og med Windows XP SP2 og oppover. Du kan lese mer om dette emnet her.

Sempron kommer i to utgaver for bærbare PCer. Den første utgaven heter Mobile Sempron og modellnummeret på denne serien begynner på 2600+ og slutter på 3000+. AMD har også laget en Low Power-utgave av Sempron også. Modellnummeret på prosessorene begynner her på 2600+ og slutter på 2800+.

I følge AMD kan vi vente oss de første maskinene basert på Sempron allerede i tredje kvartal i år. Det vil si allerede nå til høsten. Målet med de nye Sempron prosessorene er å nå bærbare som koster $999 eller lavere. Det vil si sånn ca. 10 000,- og lavere her i Norge.

Vi i hardware.no er selvfølgelig spente på hvordan den nye prosessoren yter og det skal bli artig å teste Sempron mot de andre prosessorene på markedet, og spesielt Celeron/ Celeron –M. Vi kommer selvfølgelig tilbake til en test av bærbare med Sempron prosessor så fort det lar seg gjøre.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen