AMD lanserer Athlon 64 FX-57

AMD retter seg spesielt mot "gamere" med den nye Athlon 64 FX-57. Prosessoren benytter enkelkjernedesign produsert med 90 nm-teknikk og har effektforbruk på opptil 104 W ved original klokkefrekvens.

Den interne minnekontrolleren har blitt oppgradert for å kunne fungere med DDR533-minne. Forgjengeren, FX-55, støttet bare DDR400-minne og benyttet 130 nm-teknologi.

Klokkefrekvensen på Athlon 64 FX-57 er satt til 2,8 GHz - dvs. 400 MHz høyere enn dobbelkjerneversjonen Athlon 64 X2. Ifølge selskapets egne ytelsestester skal FX-57 gi omtrent 7 prosent bedre ytelse enn FX-55 på 2,6 GHz.

Det er liten tvil om at AMD frir spesielt til "gamer"-miljøet med denne prosessoren ettersom den ikke er låst for overklokking. Til tross for at garantibetingelsene forsvinner dersom man overklokker prosessoren, har AMD sagt at de ønsker å gjøre prosessen sikrere ved å komme med anbefalinger til overklokkingsutstyr - eksempelvis kjølesystemer.

FX-57 blir basert på "San Diego"-designet og kommer til å få en veiledende pris rundt 1000 amerikanske dollar.

I skrivende stund finnes det enda ingen pressemelding på AMD sine sider, men denne forventes å bli publisert i løpet av dagen.

Tester på nett

(Kilder: The Register, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen