AMD lanserer Athlon 64 3400+

Spekulasjonene om AMDs hittil raskeste Athlon 64-prosessor har foregått en god stund. Tidligere stalltips gikk ut på en mulig lansering mot midten av desember og senere i romjulen. I forrige uke ble prosessoren lagt ut til salg i flere nettbutikker. Nå kan den også kjøpes med AMD sin offisielle "velsignelse".

AMDs siste 64-bits prosessor kjører med en klokkefrekvens på 2,2 GHz og kommer med integrert enkanals minnekontroller med DDR400-støtte, dynamisk klokke med "Cool'n'Quiet"-teknologien og er laget ved AMDs 0,13 µm-prosess. I tillegg kommer den med 1 MB nivå 2 hurtigminne.

Prosessoren har også rukket å gå igjennom en test hos X-bit labs, der konlusjonen er klar: Athlon 64 3400+ er 6,8 prosent raskere enn Pentium 4 3,2 GHz og 1,2% raskere enn Pentium 4 3,2 GHz "Extreme Edition" (som forøvrig enda ikke er å få kjøpt noe sted her til lands).

Prosessoren koster cirka 4000 kroner i kvanta på over 1000. Vi kan dermed regne med pris i omkring 4500 kroner når den kommer i butikkene i Norge. Vi har allerede opprettet en side for prosessoren i prisguiden, men foreløpig er ingen priser registrert på den.

(Kilder: VR-Zone, AMD, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen