AMD kritiserer Intel - igjen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
AMDs CEO Hector Ruiz
AMDs CEO Hector Ruiz
(Bilde: AMD)

Hector Ruiz retter nok en gang sterk kritikk mot Intel. Som så mange ganger tidligere påstår Ruiz at Intel hele tiden har hatt en tendens til å kopiere deres teknologisatsninger - både når det gjelder x86-64 og nå også i senere tid den integrerte minnekontrolleren i "Nehalem".

I et intervju med Gulfnews.com retter Hector Ruiz følgende skyts mot Intel:

"If you look at the last five years, if you look at what major innovations have occured in computing technology, every single one of them came from AMD. Not a single innovation came from Intel".

Det skal imidlertid sies at den integrerte minnekontrolleren fantes lenge før AMD implementerte den på Opteron. En sagnomsust prosessor som nemlig også opererer med integrert minnekontroller er den kjente Alfa-arkitekturen, som senere har dannet grunnlaget for Itanium. En annen prosessor som også bruker integrert minnekontroller er IBMs Power-CPU.

I det nevnte intervjuet fremlegger også Ruiz hvordan Intel påstått bruker sin markedsposisjon til å forsøke å presse AMD ut av markedet.

Det skal legges til at Intel allerede har blitt klagd inn for flere instanser, blant annet EU, for urettmessig forretningsskikk. Rent prosessormessig med tanke på ytelse, er det imidlertid mer som taler i Intels enn AMDs favør for tiden.

Intel var først ute med firekjerne, 45 nm og kommer nok også til å være først med åttekjerne og 32 nm.

Det er heller ingen hemmelighet at AMD har noen økonomiske utfordringer. Til tross for en kjempeinvestering for en tid tilbake (622 millioner dollar), har ikke selskapet klart å innfri. På toppen av det hele har AMD også en ganske stor investering i oppkjøpet av ATI som også skal forsvares.

Hele intervjuet med Hector Ruiz kan du lese her: Gritty AMDs chips are still down.

(Kilde: Gulfnews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen