AMD kaprer markedsandeler

AMD klarte å heve sin markedsandel fra 15,5 prosent til 15,8 prosent fra andre til tredje kvartal i år. Samme periode i fjor landet selskapet på 15,1 prosent andel.

Intel har på sin side gått tilbake fra en markedsandel på 82,5 prosent i 2. kvartal 2004, til 81,9 prosent i 3. kvartal. Det er 1,4 prosent mindre enn hva selskapet hadde for ett år tilbake.

Tallene tatt i betraktning er det vel dermed liten tvil om at AMD har hatt en liten men stabil vekst, etter at Opteron og Athlon 64 kom på banen.

Selskapet har mye å takke sin AMD64-arkitektur for denne stabiliteten, selv om salget av flash-minne til tider også har hatt meget stor innvirkning på resultatet.

AMD var tidligere mest aktuell i privatmarkedet med sine Athlon-prosessorer, men blir nå også seriøst vurdert i bedriftsmarkedet etter at "store gutter" som IBM, Sun og HP tilbyr rack-servere basert på Opteron-prosessorer.

Andre produsenter, som VIA og Transmeta kapret også små prosentpoeng fra Intel i forrige kvartal. Den totale markedsandelen for denne gruppen steg fra 2,0 til 2,3 prosent.

En vesentlig forskjell mellom AMD og Intel det siste året er at sistnevnte har måttet droppe mange produkter, til tross for at de nesten var lanseringsklare. Gode eksempler på dette er Tejas og Pentium 4 4 GHz. I tillegg har det florert med utsettelser og endring av produktenes lanseringsdatoer, noe som gjelder både Prescott, Itanium og EM64T.

Intel bør nok ta skjeen i en litt annen hånd i tiden fremover. I motsatt tilfelle bør det være fritt frem for AMD å kapre endre flere markedsandeler når prosessorer med dobbelkjerne introduseres til neste år.

(Kilder: AMD, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen