AMD K9 på tegnebrettet

Det eksisterer selvsagt ikke mye informasjon rundt AMDs K9 prosessor. Ifølge Xbit Labs har prosessoren vært på AMDs tegnebrett i omtrent seks måneder. Foreløpig skal man enda ikke ha utviklet noe praktisk i form av hardware med K9-arkitektur og prototyper eksisterer derfor foreløpig kun på papiret.

Enkelte mener K9 kan bli introdusert allerede til neste år, men dette er svært tvilsomt ettersom K8 knapt har kommet i handelen. K8 ble også ett år forsinket og det er nok ikke overraskende dersom K9 ikke blir satt i masseproduksjon før 2006. I beste fall kan kanskje enkelte "engineering samples" være tilgjengelig mot slutten av 2004.

Det spekuleres også i hvorvidt K9 vil være en ren 64-bits prosessor eller arve Hammer-seriens hybrid-egenskaper. Andelen av 64-bits software vil nok være betydelig innen lanseringen blir et faktum, men det går neppe så raskt at 32-bits prosessering blir overflødig i 2005. Vi velger derfor å tro at K9 vil baseres på AMD64-plattform. Innen 2005 har man nok også flyttet produksjonen ned på 0,065-mikrons nivå.

Ifølge et Intel-veikart, publisert hos japanske Impress Watch, vil en av konkurrentene til K9 bli Intels Nehalem, som synes å lanseres både i 0,09- og 0,065-mikrons utgave.

Disse produktenes lanseringer ligger såpass langt frem i tid at spesifikasjoner og arkitektur selvsagt blir ren spekulasjon.

 

(Kilder: Aceshardware, Impress Watch, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen