AMD K9 kommer i 2005

Man tror K9 foreløpig kun eksisterer på tegnebrettet og ingen tekniske detaljer har blitt røpet foreløpig. Det eneste man kan spekulere i er hvorvidt det vil være en hybrid-prosessor eller et "rent" 64-bits system. Sjansen for at 32-bit fortsatt er tilstede om et par år er imidlertid meget sannsynlig, selv om Dataquest har varslet stort inntog av 64-bit i 2005.

AMDs Fred Weber bekreftet at de første versjonene av K9 ville bli lansert andre halvdel av 2005. Trolig er det da snakk om å gjøre den tilgjengelig via masseproduksjon i begynnelsen av 2006. Dette ligger imidlertid såpass langt frem i tid at mye kan endre seg.

Det ryktes at K9 dukket opp på tegnebrettet i begynnelsen av dette året. Ettersom Fujitsu og Sun jobber med å integrere multitrådsteknologi i sine Sparc(64)-prosessorer og Intel, IBM trolig gjør det samme, er det nok ingen umulighet at K9-arkitekturen vil bli implementert med noe lignende. Denne teknologien fører blant annet til at oppgavene blir utført mer effektivt ettersom man har muligheten til å bytte mellom ulike tråder i prosessoren.

Samme år som de første K9-prosessorene dukker opp forventes det at AMD skifter til 0,065-mikron. I 2005 vil det også dukke opp 0,09-mikrons Opteron-prosessorer (K8) med dual-kjerne.

 

(Kilder: Mdronline, Internetnews, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen