AMD introduserer "Pacifica"


"Pacifica" blir tilgjengelig i 2006 på Opteron

Noen av fordelene med virtualisering er at man kan bruke ressursene på maskinvaren mer effektivt. I tillegg tillater slik teknologi at man kan installere et ferdig konfigurert operativsystem i løpet av sekunder eller minutter siden man i mange tilfeller kan bruke maler.

Tradisjonelt er det VMware som har vært den mest fremtredende aktøren i virtualiseringssegmentet. Tidligere har virtualiseringsprosessen kun blitt administrert gjennom en applikasjonslag, som har fungert som en "host" for alle de underliggende operativsystemene.

Trenden er nå at virtualisering bygges inn på hardwarenivå. I praksis kan dette føre til høyere ytelse fordi man jobber direkte mot et lavere lag. Bedre stabilitet vil også være en aktuell ringvirkning.

Man vil fortsatt trenge styringsprogramvare slik som tidligere, men forskjellen er at maskinvaren er skalert for å håndtere flere samtidige forespørsler fra forskjellige instanser av operativsystemer.

På virtualiseringsfronten har AMD samarbeid med både Microsoft, VMware og XenSource.

"Pacifica" vil bli integrert i både desktop- og serversegmentet til AMD, men vil neppe bli aktuell før 1. halvdel 2006. Dette er samme tidsperspektiv som for introduksjon av de nye soklene M2, F2 og S1 (Athlon, Opteron, Mobile).

Intel jobber også med sin versjon av virtualiseringsteknologi. "Vanderpool" kan se ut til å bli klar for lansering i desktop-prosessorer allerede i løpet av dette året, mens Xeon vil få slik teknologi i begynnelsen av neste år.

De fleste tekniske detaljene i "Pacifica" finner du i denne PDF-en på AMDs nettsider: AMD64 virtualization

(Kilder: AMD, Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen