AMD introduserer K9 i 2006

AMD oppdaterte forrige uke sitt veikart, som nå strekker seg frem til slutten av 2005. The Inquirer skal imidlertid ha sett en "roadmap" som går enda lenger frem i tid. På denne skal K9-prosessoren ha gjort sitt inntog og det skrives at den vil bli ankomme markedet tidlig i 2006. Med tanke på det offentlige veikartet, ser dette relativt logisk ut.

Ifølge The Inquirer vil K9 først bli introdusert som Opteron 866, 868 og 870, der alle disse brikkene vil bli lansert innenfor en 6 måneders periode. Senere samme år kommer Opteron 874 og 872.

Slik det ser ut nå, kommer trolig AMD til å innføre 0,09-mikron for fullt til neste år. Det er foreløpig litt uklart hva slags prosess man vil bruke for å produsere K9, men etterhvert vil den trolig uansett bli flyttet over på 0,065-mikron.

K9 har nå vært på tegnebrettet i omtrent 8 måneder. Det er fortsatt ikke kjent om AMD har utviklet noen prototyper for testing. Meget relevant er det også hvorvidt man kommer til å fortsette hybrid-strategien eller gå over til en ren 64-bits prosessor.

 

(Kilder: The Inquirer, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen