AMD innfører integrert grafikk

I juli annonserte AMD at de var i ferd med å kjøpe opp ATI for 5,4 milliarder amerikanske dollar. I løpet av oktober var avtalen i boks og man begynte umiddelbart å diskutere muligheten for å integrere teknologien i ATIs grafikkprosessorer i den tradisjonelle CPU-en og slik sett skape en hybrid.

Prosjektet er i dag kjent som "Fusion". Selve ideen er altså å bruke teknologien i grafikkprosessorene også til annen generell prosessering av data.

Leveranser i 2009

Det vil ta en god stund før dette vil oppstå i form av et levedyktig prosessorprodukt. AMD regner med å begynne de første leveransene av slike prosessorer i 2009 - da i første omgang rettet mot bærbare datamaskiner. Målet er å få bedre ytelse enn dagens integrerte løsninger og samtidig lavere pris.

Ingen erstatning

Ifølge en AMD-talsmann ser man ingen hensikt å erstatte de tradisjonelle mer "high-end" grafikkprosessorene med en hybrid. Foreløpig er det heller ikke mulig å få dette til rent teknisk.

Innføringen av 45 nm produksjonsteknikk vil være en svært viktig faktor for å sette "Fusion"-prosjektet ut i levende live. Overgangen til denne produksjonsteknikken skjer trolig i 2008.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen