AMD har håp om profitt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De siste årene har AMD hatt betydelige utfordringer med å henge med i x86-racet. Selskapet var først ute med dobbelkjerne i sin tid, men ble raskt innhentet av Intel da sistnevnte lanserte firekjerner i aggressiv takt.

AMDs oppkjøp av ATI var det nok mange som var skeptiske til, men i dag ser dette ut til å ha vært lønnsomt siden "grafikkavdelingen" definitivt har en meget god posisjon sammenlignet både med Nvidia og Intel.

Ifølge Dirk Meyers uttalelser på Reuters Global Technology Summit i New York forventer AMD å være tilbake med profitt innen utgangen av 2009.

Sist gang selskapet rapporterte om profitt var faktisk 3. kvartal 2006 og det begynner dermed å bli lenge siden sist.

AMD er neppe avhengig av positive tall i år for å overleve, men det hadde forsåvidt vært greit med en stadfestelse om at verdens 2. største x86-prosessorleverandør fortsatt er å regne med!

Gode nyheter for AMD er det at Intel nylig ble bøtelagt 1,44 milliarder amerikanske dollar for tvilsom foretningsskikk. De dårlige nyhetene er at Intel allerede er i ferd med å posisjonere seg på åttekjernearkitektur, noe som vil øke presset på AMD for å få ut nye prosessorer kjapt!

(Kilde: Forbes, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen