AMD går egne veier

Hector Ruiz holdt en liten morgentale i Dresden i går og understreket selskapets strategi om å gå egne veier når det gjelder 64-bit. Man ønsker ikke å gjøre det samme som Sun, HP, IBM eller Intel, men finne opp originale metoder og skaffe seg sin egen nisje i markedet. De fleste vil nok være enige om at man har klart nettopp dette med Athlon 64 og Opteron.

Han bekreftet at AMD definitivt kommer til å introdusere prosessorer med to kjerner på sikt, noe som kanskje ikke er noen stor overraskelse ettersom alle konkurrentene gjør det samme. De første dual-kjerne prosessorene fra selskapet vil trolig være klar til lansering i løpet av neste høst, da i form av Opteron.

Hva som skjer med Athlon 64 og dual-kjerne er noe uvisst, men Ruiz sa at dersom kundene hadde et krav, så skulle man selvsagt gjøre sitt ytterste for å tilfredsstille behovet. På server-produkter hadde man ingen vei utenom dual-kjerne, men på desktop er det egentlig mer et spørsmål om kundens ønske.

Introduksjon av DDR2 er et annet moment som henger over AMD. Foreløpig ser det ikke ut som om man stresser med dette, noe man heller ikke har grunn til ettersom prisene fortsatt er stive og ingen andre er spesielt ivrig til å satse på slike produkter enda. Ruiz foreslo 2006 som et tidspunkt når DDR2 ville bli mer attraktivt enn DDR1.

 

(Kilder: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen