AMD forbereder dobbelkjernedemo


Et tidlig bilde av "Toledo"
(Bilde: AMDZone)

Mulighetene med dobbelkjerner øker faktisk ganske drastisk - spesielt i servermarkedet der prisen mellom 2-veis og 4-veis systemer vanligvis har vært ganske betydelig. I praksis betyr dette at man i løpet av året vil kunne kjøpe 2-veis systemer som har nesten samme ytelse som "gammel" 4-veis - samt at prisen fortsatt vil være den samme.

Med flere kjerner danner man også et bedre grunnlag for å kjøre virtuelle operativsystemer. Ettersom de nye prosessorene også er spesialtilpasset virtualisering kan man eksempelvis tildele én kjerne til hvert OS og sørge for effektiv ressurstilgang.

De første dobbelkjerneprosessorene fra AMD blir lansert i midten av dette året. Spesifikk dato er foreløpig ukjent. Ifølge Cnet kommer AMD til å demonstrere en dobbelkjerneprosessor i løpet av dagen i sitt hovedkvarter.

Intel kommer nok også til å ha høy dobbelkjerneføring på Intel Developer Forum, som er lagt til de tre første dagene i mars. Intel satser på å rulle ut de første dobbelkjerneprosessorene for desktop-plattformen, mens AMD først går for servermarkedet.

Intel ser ut til å ligge noen måneder foran AMD i dobbelkjerneløypa med "Smithfield", som kommer ut i 2. kvartal. Til gjengjeld vil AMD ligge flere kvartal foran Intel i servermarkedet. Xeon blir nemlig ikke introdusert med doble kjerner før i 2006.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen