AMD fester grepet om budsjettmarkedet

Nå kommer ulåste Llano-APU-er, mens vi venter på Bulldozer.

AMD skal være på trappene med ulåste Llano-baserte APU-er, dette ifølge nettstedet Xbit Labs. Dette skal i første omgang være A8-3870K på 3,0 GHz og A6-3670K på 2,7 GHz.

Begge variantene kommer med fire Husky-kjerner og en TDP på 100 W. Radeon-løsningen har 400 streamprosessorer i A8-3870K og 320 streamprosessorer i A6-3670K. 4 MB L2-cache er også på plass. Planlagt lansering skal være i løpet av fjerde kvartal i år.

Om du stusser på valget av en K som skal vise at dette er ulåste prosessorer så er du ikke alene. AMDs vanlige betegnelse har vært Black Edition, mens K-betegnelsen var noe Intel introduserte med Sandy Bridge. Det er mulig AMDs høye herrer mener dette er en bedre løsning, siden folk vet hva K innebærer, men vi synes det blir mer forvirrende.

Vi stusser også litt over om dette er prosessorer som overklokkerne vil kaste seg over. APU-ene er ikke kjent for å være spesielt kraftige, så selv med en svært høy klokk vil de nok slite mot Sandy Bridge. Dog, ekstra overklokkingsmuligheter skal man aldri kimse over, selv i de lavere prisleier.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen